Missie.

De motorleerling enthousiast, optimaal en kosteneffectief op te leiden tot een verantwoorde, veilige, sociale en milieubewuste verkeersdeelnemer/ster die na het behalen van het motorrijbewijs een enthousiaste motorrijder/ster wordt en dat ook
blijft doen. Gewerkt wordt naar een zeer hoog slagingspercentage.Doelgroep.
Elke potentiële motorrijder of motorrijdster in de leeftijd vanaf 21 jaar tot ?? jaar die nog niet in het bezit is van het motorrijbewijs en deze graag op een optimale en effectieve manier wil behalen.
Daarnaast heropstappers, van welke leeftijd dan ook, die al wel een motorrijbewijs hebben maar al lang niet meer gereden hebben en weer enige of veel ervaring op willen doen in een aantal zeer herkenbare verkeerssituaties.
De ervaring leert dat het reeds in het bezit zijn van rijbewijs B (verkeersinzicht), of het hebben van brommerervaring, de veiligheid van de cursist (en van de omgeving) zeer ten goede komt.
Eén of beide factoren zijn zeker een pré t.a.v. het volgen van een succesvolle en voorspoedige motoropleiding.

Werkwijze.
Bij MotorRijschool Ferdinand bent u verzekerd dat alle aandacht op u en het motorrijden is gericht .
De motoren zijn mooie en uitstekend onderhouden lesmotoren in de A - zware" categorie.
Wegrijden uit parkeervak

Via de portofoon ontvangt u instructies zowel tijdens de oefeningen voor de bijzondere verrichtingen als tijdens de lessen deelname in het verkeer. In gebruik zijn moderne portofoons.
De instructeur volgt altijd op de motor.
Elke les is didactisch verantwoord uitgewerkt en voorzien van foto's en toelichting. De route's zijn zorgvuldig gekozen en naar leeractiviteit gerangschikt.
Uiteraard zijn de motoren, de MotorRijschool, de opzittenden en de instructeur uitstekend verzekerd.
Het motortheorie examen moet de leerling zelf aanvragen, het theorie leer- en oefenpakket kan via deze site (of anderszins) aangevraagd worden. De GezondheidsVerklaring dient men eveneens zelf aan te vragen.


Bij MotorRijschool Ferdinand rijdt U altijd in beschermende kleding of van de motorrijschool of van uzelf; rijden met gympen c.q spijkerbroek is uitgesloten.
De uitrusting van MotorRijschool Ferdinand wordt ook door andere cursisten gebruikt. Indien U er de voorkeur aan geeft om de motoruitrusting zelf aan te kopen ontvangt U als cursist een korting van 15% bij
Koeman motoren in Huizen en/of 10% korting bij MotorKledingCenter in Hazerswoude-Rijndijk.

MotorRijschool Ferdinand werkt vanuit huis, dus geen dure organisatie en geen duur pand. De volgmotor is een mooie blauwe Triumph Explorer 3 cilinder.
Geen poeha: Alle aandacht is op U als cursist gericht; u staat centraal en niet de instructeur. Het tarief van MotorRijschool Ferdinand is scherp voor de complete motoropleiding. Er zijn verder geen kleine lettertjes, onaangename verrassingen en/of moeilijke voorwaarden.

MotorRijschool Ferdinand streeft ernaar u als leerling alleen of met twee, te begeleiden zonder interferentie met leerlingen van andere rijscholen. Indien de instructeur een oefening demonstreert draagt hij altijd zelf ook beschermende kleding incl. helm en handschoenen!